EN PT

Artigos

0462/2018 - Consensus among experts on healthy eating and diet quality index.
Consenso entre especialistas sobre alimentação saudável e índice de qualidade da dieta.

Autor:

• Simone Caivano - Caivano, S. - São Vicente, SP - <simone.caivano@hotmail.com>
ORCID: https://orcid.org/0000-0002-3035-9888

Coautor(es):

• Semíramis Martins Álvares Domene - Domene, S. M. A. - <semiramisdomene@gmail.com>
ORCID: https://orcid.org/0000-0003-3003-2153



Resumo:

Objetivo. Elaborar um consenso sobre Alimentação Saudável e Índice de Qualidade da Dieta (IQD) para subsidiar estudo de validação do IQD. Método. Os especialistas foram identificados entre autores de artigos publicados entre 2010 e 2015 com os unitermos healthy eating index e diet quality index. A consulta foi feita por meio da técnica Delphi e do método Likert. Para definição do consenso se considerou o atendimento a pelo menos três critérios: pontuação mínima em cada asserção (?3,00); desvio padrão (

Palavras-chave:

Alimentação Saudável. Índice. Índice de Qualidade da Dieta. Consenso.

Abstract:

Objective. To achieve a consensus about Healthy Eating and Diet Quality Index to enable a validation study on the Diet Quality Index. Method. Experts were identified among authors of articles published2010 to 2015 that presented the key worlds healthy eating index and diet quality index. The query was carried out by combining the Delphi technique with the Likert method. To determine a consensus, at least three of the following criteria had to be met: minimum score in each statement (≥3,00); standard deviation (

Keywords:

Healthy Eating. Index. Diet Quality Index. Consensus.

Conteúdo:

Acessar Revista no Scielo

Outros idiomas:







Realização



Patrocínio