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0202/2022 - The Evolution of Nutrition Intervention During the COVID-19 Pandemic
A Evolução da Intervenção Nutricional Durante a Pandemia COVID-19

Autor:

• Dixia Ramirez-Vega - Ramirez-Vega, D. - <dixia.ramirez@tec.mx>

Coautor(es):

• Monica Salinas-Cortes - Salinas-Cortes, M. - <moni.salinasc@gmail.com>
ORCID: https://orcid.org/0000-0002-5414-622X

• Melissa Melendez-Coral - Melendez-Coral, M. - <melissa.melendezc@tec.mx>
ORCID: https://orcid.org/0000-0001-9606-6669

• Geoffrey A. Cordell - Cordell, G.A. - <pharmacog@gmail.com>
ORCID: https://orcid.org/0000-0003-2536-3097

• Aida Rodriguez-Garcia - Rodriguez-Garcia, A. - <aidrod@tec.mx; aida.rodriguezgrc@uanl.edu.mx>
ORCID: https://orcid.org/0000-0002-0299-4753



Resumo:

COVID-19 has challenged health professionals in widely divergent areas, including innovation of practice, communication, multidisciplinary activities, broader use of technology, and adaptability. The role of the dietitian and other health professionals in dealing with the evolving crisis might be considered essential in treating patients. Given the limited access to various food options, nutrition screening and assessment deserves a high priority to complete a comprehensive nutrition evaluation, identify nutrition risks, prioritize care, and provide early nutrition intervention and support to all patients with or who have had, COVID-19 and are experiencing ongoing symptoms. Such an intervention would benefit the patients and the health system by reducing the length of hospital stay, ameliorating further complications, limiting hospital readmission, enhancing recovery, and assisting in the management of comorbidities and their metabolic alterations. This brief overview outlines the essential role of nutrition intervention and support as part of an integrated, multidisciplinary treatment program for the care of COVID-19 patients during the pandemic. Restrictive movements have changed consultative approaches, and the importance of TeleNutrition for the effective communication of health status and recommendations.

Palavras-chave:

Nutrition intervention; COVID-19; telenutrition; malnutrition

Abstract:

A COVID-19 desafiou profissionais de saúde em áreas divergentes, incluindo inovação da prática, comunicação, atividades multidisciplinares, uso amplo de tecnologia e adaptabilidade. O papel do nutricionista e de outros profissionais de saúde em lidar com a crise em expansão pode ser considerado essencial no tratamento de pacientes. Devido o acesso limitado a várias opções de alimentos, triagem e avaliação nutricional devem ser priorizadas para obtenção de avaliação nutricional abrangente, identificar riscos nutricionais, priorização atendimento, e fornecimiento de intervenção nutricional precoce e apoio a todos os pacientes com, ou que tiveram, COVID-19 e apresentam sintomas contínuos. Tal intervenção traria grande benefício aos pacientes e ao sistema de saúde, ao reduzir o tempo de internação hospitalar, amenizar complicações posteriores, limitar a readmissão hospitalar, potencializar a recuperação e auxiliar no manejo das comorbidades e suas alterações metabólicas. Esta breve descrição elucida o papel essencial da intervenção nutricional e apoio como parte de um programa de tratamento multidisciplinar para o cuidado de pacientes com COVID-19 durante a pandemia. Movimentos restritivos mudaram as abordagens consultivas, e a importância da TeleNutrição para a comunicação eficaz do estado de saúde e recomendações.

Keywords:

Intervenção nutricional; COVID-19; telenutrição; desnutrição

Conteúdo:

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Outros idiomas:







Como

Citar

Ramirez-Vega, D., Salinas-Cortes, M., Melendez-Coral, M., Cordell, G.A., Rodriguez-Garcia, A.. The Evolution of Nutrition Intervention During the COVID-19 Pandemic. Cien Saude Colet [periódico na internet] (2022/Ago). [Citado em 10/10/2024]. Está disponível em: http://cienciaesaudecoletiva.com.br/artigos/the-evolution-of-nutrition-intervention-during-the-covid19-pandemic/18458?id=18458

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